Eva je super kamarádka. Vždycky disponuje sadou neuvěřitelných příběhů z cest, kvalitním kafem a nyní jsem zjistila, že také poživatelnou zahradou (někdy i k údivu samotné majitelky). Což znamená, že nakoupím pytlík slušný kávy a budu tam teď o dost častěji. Teda doufám, ne každý je celý hin, když mu má někdo vyjíst zahradu. Kromě toho ji při minulé návštěvě podaroval kolega svazečkem medvědího česneku, a i o ten jsem ji mileráda připravila. Protože česnek a houby mi jdou tak nějak dohromady, vznikly z toho nakonec těstoviny s houbovou omáčkou. Správně by měly být samozřejmě dvakrát tak tenké, ale když máte na vaření přesně hodinu (zhruba tak nějak trvá, než se z parku vrátí manžel s kojencem dobývajícím se mi do výstřihu), není čas na žádné crcání. Takže je to tak nějak…rustic. Za dnešní recept tedy díky Jirkovi a Evě 🙂
Na 4 porce:
- svazek medvědího česneku (asi 100 gr)
- cca 250 – 300 gr mouky
- 1 vejce
- 1 lžíci oleje
- 1 vrchovatou lžíci másla
- 1 cibuli
- dvě plné hrsti sušených lesních hub
- 2 lžíce bílého vína
- 1 kelímek smetany
- trochu třtinového cukru
- pepř, sůl, rozmarýn
1. Nejdříve si připravíme těsto na těstoviny. V mixéru podrtíme omytý medvědí česnek se lžíci oleje a s vejcem. Ke vzniklé kaši postupně přidáváme mouku a vypracujeme pevné těsto. Pokud se vám zdá řídké a lepivé, přidejte mouku. Vzniklé těsto dáme odpočívat do lednice. Houby si zatím namočíme do vody, aby změkly.
2. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm pokrájenou cibuli. Poté přidáme a osmažíme houby. Přilijeme víno a necháme odpařit alkohol. Nakonec ochutíme cukrem, solí a pepřem a přidáme trochu sušeného rozmarýnu. Odstavíme z plotny a zjemníme smetanou.
3. Vyválíme těsto na co nejtenčí plát a pokrájíme ručně nebo s pomocí strojku na nudle. Necháme proschnout na cca 10 minut a vaříme v osolené vodě cca 2 minuty.
Leave a Reply