Že to pro vás není žádná novinka? Přiznám se, že pro mě tedy ano! Taje a chutě drožďové polévky mi byly dlouho skryty a objevila jsem je až díky kuchyni manželovy maminky. Není žádné tajemství, že vaření není její velké hobby, přesto z její kuchyně vychází takové skvosty jako je tento. Jestli máte rádi výrazné chutě, třeba takové olivy nebo řádně uleželý kozí sýr, určitě ji budete milovat taky!
Na cca 6 porcí:
- 1 cibuli
- hrst ovesných vloček
- 5 balíčků droždí
- cca 1 litr zeleninového vývaru
- hrst najemno nakrájeného pórku
- jednu pokrájenou bramboru
- sůl
- na knedlíčky: vejce, krupici, parmezán
1. Na oleji zpěníme cibulku a necháme lehce zezlátnout. Přidáme ovesné vločky a zlehka opražíme. Poté přijde na řadu všechno droždí, které v hrnci necháme rozpustit. Nakonec zalijeme vývarem, přidáme pórek a bramboru.
2. Vaříme do změknutí brambory. Poté rozmixujeme a dochutíme solí. Do polévky můžeme přidat i jednoduché noky, které si vyrobíme z vajec, krupice a parmezánu.
Leave a Reply